(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Kuře v jogurtové peřině
Potřebné ingredience
Naporcované kuře nebo jen některé jeho díly (použila jsem kuřecí špalíčky), 1 malý kelímek bílého jogurtu ( na celé kuře asi budou lepší 2 kelímky), 1 lžička sladké papriky, 1 lžička kari, 1 lžička soli, olej
Postup přípravy
Připravuji si večer před konzumací - kuře opláchneme a necháme okapat. Jogurt dáme do mísy, kde budeme kuře marinovat. Přidáme všechno koření a sůl a rozmícháme. Do této marinády naskládáme porce kuřete a pěkně ho tím bohatě napatláme. Přikryjeme pokličkou a dáme do lednice do druhé dne. Druhý den vymastíme olejem pekáč a naskládáme do něj porce kuřete, jogurt, který zbyde v míse tam přidáme taky, nepodléváme. Necháme v troubě (na 200 st.) zatáhnout aspoň 15 minut a pak podlejeme jen troškou vody - jen proto, aby se napřipékala šťáva. Postup opakujeme pokud je to potřeba střídmě. Podávám s bramborovou kaší a zel.salátem. Je to moc dobré - šťavnaté s kurčičkou a má zajímavou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé